* Diş implantı yerleştirirken ağrım olacak mı?

Diş implantları hasta ağzına local anestezi yapılarak hastanın çene kemiğine yerleştirilirler. Bu sebeple operasyon esnasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Operasyon sonrasında bir ya da iki gün hekiminiz tarafından önerilen basit ağrı kesici ilaçlar alınabilir.
* Diş implantını her diş hekimi yapabilir mi?

Sponsor Bağlantılar

Kliniğimizde diş implantı operasyonunu, diş implantı konusunda üniversitede eğitim almış uzman çene cerrahı diş hekimlerimiz yaparlar. Diş implantı konusu çok titizlenilmesi gereken ve detayları olan bir konudur. Diş implantı yaptırmayı planladığınız zaman bir diğer dikkat etmeniz gereken husus ise sterilizasyonun tam olarak sağlanmasıdır. Başarılı bir dental ekiple ve steril bir ortamda yaptıracağınız diş implantlarınızı çok uzun yıllar kullanacağınızdan herhangi bir endişeniz olmasın.

* Diş implantının yerleştirilmesi ne kadar zaman alıyor?

Diş implantının yerleştirilmesi süresi hastanın durumuna, ihtiyaçlarına ve yapılacak olan işlere bağlı olarak değişebilir. Bir tek diş implantı operasyonu ortalama yarım saat  sürebilir.

* Diş implantları ile tedavi güvenli ve uzun ömürlü müdür?

Günümüz sağlık sektöründe mükemmele yakın, yaklaşık 30 ila 35 yıllık klinik takipleri yapılan diş implantları olduğu gibi yeni implant markaları da bulunmaktadır. Kliniğimizde de kullandığımız diş implantlarımız uzun yıllardır vakalarının takip edilmesi sebebi ile hem kalitesini hem de güvenilirliğini ispatlamış markalardan temin edilmektedir.

* Diş implantı her vaka da uygulanabilir mi?

Hasta ağzında İster tek diş, isterse birden fazla diş eksikliği olsun diş implantı yerleştirilebilecek miktarda kemik varsa, her vaka için diş implantı uygulanabilir.

* Her hastaya diş implantı uygulanabilir mi?

Diş implantlarının belirli kalınlığı ve genişliği vardır. Diş implantının yerleştirileceği bölgede, çene kemiğinin diş implantını kabul edecek yüksekliğe ve genişliğe sahip olması gerekir. Varolan kemiğin kalitesi diş implantının başarısını etkiler. Ayrıca tedavi öncesinde ve diş implantının ağızda kaldığı sürece diş etlerinin tamamen sağlıklı olması gerekir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece diş implantı uygulanmasını engelleyecek bir üst yaş limiti yoktur ancak kemik gelişimini tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir.

* Kimlere diş implantı uygulanamaz?

Kontrol altında olmayan şeker hastalarına, kan pıhtılaşması bozukluğu olan hastalara, uzun yıllar kortizon almış ve hala almaya devam eden hastalara diş implantı uygulanamaz. Önceden çok büyük miktarlarda kemik kaybı söz konusu olan kişilerde de diş implantı uygulanamazdı. Günümüzde KEMİK GREFTLER le çene kemiği diş implantına uygun bir duruma getirilerek diş implantı uygulanabiliyor.

* Diş İmplantlarının bakımı için nelere dikkat edilmeli?

İlk olarak tıpkı doğal dişlerdeki gibi ağız içi hijyenine önem verilmelidir. Ağız içi hijyenine önem verilmediği takdirde tıpkı doğal dişler gibi diş implantları da kaybedilebilir. Diş implantlarını ve dişetlerine dişetlerinde şişlik, kızarıklık ve kanama olmaması için titiz bir firçalama yapılmalıdır. Aksi takdirde kemikte erime olur ve diş implantı kaybedilir. Diğer önemli husus ta sigaradır. Özellikle diş implantı operasyonundan sonra operasyon bölgesinin iyileşmesi için sigara kullanılmamalıdır.

* Diş İmplantlarının yerleştirilmesi için uygulanan tedavi aşamaları nelerdir?

Diş implantı tedavisi iki aşamadan oluşur. Cerrahi ve üst yapı aşamasıdır. Diş implantları cerrahi ile yerleştirildikten sonra ortalama olarak 2 ila 6 ay beklenir. Bu bekleme süresine “osteointegrasyon” denir. Bu sürede diş implantı çene kemiğiyle biyolojik olarak kaynaşır. Bu süre geçtikten sonra da ikinci aşama üst yapım aşaması da ortalama olarak bir haftalık bir sürede tamamlanır.

* Diş implantlarının başarısı garantili mi?

Kliniğimizde kullandığımız kaliteli ve güvenilir diş implantının uzman hekimlerimiz tarafından kusursuz bir şekilde hastalarımızın ağzına yerleştirildiğini söyleyebiliriz. Ayrıca uzman hekimlerimiz diş implantının bakımı hakkında hastalara detaylı bilgiler verir ve gerektiği takdirde diş implantlarını kontrol eder. Son araştırmalarda diş implantlarının başarı yüzdeleri %99 lara ulaşmıştır.

* Diş implantları kozmetik amaçlı olarak kullanılır mı?

Diş implantları genel olarak kozmetik amaçlı olarak kullanılmaz. Diş implantlarının kullanılmasındaki ana amaç protez dişlere dayanak vermesidir. Protez dişlerde kozmetik düzeltmeler uygulanabilir ancak bu tedavi öncesi diş hekimine beklentiler izah edilmelidir.

* Diş implantını yapma kararında yaşlılık etken faktör mü?

Diş implantı için sağlık faktörü yaş faktöründen çok daha önemlidir.

* Diş implantları yerleştirildikten hemen sonra diş protezleri takılabilir mi?

Diş implantlarının kemik ile tam birleşmesini sağlamak için iyileşme dönemi olan 2 ila 6 ay boyunca diş implantının üstüne gelen yüklerin en aza indirgenmesi gerekir. Bu sebeple iyileşme süreci sonrası diş hekiminiz ile diş implantınıza göre yapılacak olan protez diş belirlenir ve uygulamaya geçilir.

* Diş implantlarının üzerine protez nasıl yerleştirilir?

Diş implantlarının üzerine yapılacak olan diş protezleri vakanın özelliğine göre değişir. Tedaviye başlamadan önce diş hekimi diş implantına göre diş protezinin planlamasını yapar. Planlama sonrası diş protezi tedavisine başlanır.

* Eksik her diş için ‘bir’ implant gerekir mi?

Eksik diş sayısı 1’den fazla olursa diş implantının uygulanacağı bölgeye bağlı tek bir tane diş implantı 2 ya da 3 diş yerine işlev görebilir. Ancak bu durumu belirlemek tamamen diş implantının yapılacağı bölgeye bağlıdır. Diş implantı konusunda uzman hekimlerimiz tarafından tüm çene röntgeni incelenerek karar verilir.

* Diş implantı pahalı mıdır?

Kliniğimizde ithal, kaliteli ve güvenilir bir diş implantı kullanmamız, diş implantı tedavisini bu tedavinin uzmanı olan çene cerrahlarının yapması ve diş implantı tedavisinde uygun steril bir ortamın sağlanması diş implantı tedavinin maliyetini belirlemektedir. Net bir maliyeti uzman hekimlerin sizi muayene etmesi ile belirlenecektir. Diş implantının yerleştirme işleminin karmaşıklığı ve uzunluğu, hastanın diş sağlığı ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir.

* Diş implantı tedavisinde gözlenebilecek riskler nelerdir?

Ağız içi ya da dışı tüm cerrahi işlemlerde oluşabilecek risklerden farklı bir risk söz konusu değildir. Diş implantı tedavisinden sonraki ilk oluşabilecek risk enfeksiyon ve alerji, diş protezlerinin yapılmasından sonraki ağız temizliğinin yeteri düzeyde yapılmamasına bağlı olarak oluşabilecek riskte iltihaplanmalardır. Özellikle diş implantı tedavisi yapıldıktan sonra diş protezi yapımına
kadar sigara kullanmamak gereklidir aksi takdirde enfeksiyonu arttırabilir.

* Kemik Grefti Nedir?

Diş implantının yerleştirileceği yerde ne kadar kemik miktarı olduğu oldukça önemlidir. Fakat günümüzde kemiğin genişliği ve yüksekliği artırabiliyor. Böylece diş implantının oturacağı yer hazırlanmış olur. Diş implantı operasyonu öncesinde kliniğimizde, hastanın klinik muayenesi yapılarak ve tüm çene röntgeni incelenerek kemik greftine ihtiyacınız olup olmadığı belirlenir ve kullanılacaksa eğer miktarına göre hastamıza kemik grefti maliyeti hakkında bilgi verilir.

* Diş implantı tedavisinin avantajları nelerdir?

  • Daha iyi çiğneyebilme – Her istediğini yiyebilme
  • Daha iyi estetik görünüm
  • Özgüvenin geri kazanılması ile daha mutlu bir sosyal hayat
  • Her şeyi yiyebilmeye bağlı olarak daha sağlıklı ve dengeli beslenme