Hareketsizlik ne insana ne de eşyaya yarıyor. Uzun süre kullanılmayan evler nasıl içten içe çöküyorsa insanlar da öyle yaşlanıyor. İnşaatlarda çalışan işçilerin bedenleri, spor salonlarına para akıtanlardan daha dinç ve atletik. Bazen teknolojinin bizleri koflaştırdığını düşünüyorum. Yere eğilmeden ev süpürüyoruz, viladayla yerleri siliyoruz, adım atmadan televizyon açıp kapatıyoruz, telefonlar zaten cepte. Nasıl pas tutmadan çalışacağız açıkcası bilmiyorum. Arada bir eğilip bükülmemiz gerekiyor yoksa hasta olacağız.
(Aysel Aksümer)
Yani bu söze örnek vericek olursak mesela odun taşımaya gidersin ama daha önce hiç ağır işlerde çalışmmışsın odunları taşımaya kalkışırsan ellerin yara bere içinde kalır veya akıl ile bir örnek yarın sınav var sen çalışmmamışsın ama arkadaşın çalışmış yarın sınava girdiğin zaman sen kötü not alırsın ama arkadaşın iyi not alır mesela ben yani bu atasözün anlamı çalıştığın zaman bir iş yapmadan oturan kimse bildiklerini unutur yeteneklerini yitirir. çalışan kişi hem daha mutlu olur hem de bilgi ve becerisini arttırdığı için daha yararlı işler yapar
(Özen Bölüt)
Bilenle bilmeyen bir olur mu? nasıl bilen genel manada bilmeyenden üstünse çalışan yeni tabirlerle atletik olan, çalışan da bir olmaz. Hepimiz deriz, eski insanlar hastane nedir bilmezlermiş diye; niye dediğimizi bulsak zaten cevap ortada. şimdiki insanlar aman bir adım atarım, yorulurum diye korkuyor. Allahın hikmeti ya onlarda hastalıktan kurtulmuyor.
(Ramazan Durmuş)
Bence güzel
evet
güzel ama kompozisyon olsaydı daha iyi olurdu sanki
olmuş ama birde cümle koysaydınız daha güzel olurdu fazla beğenmedim
MeSala öğretmenimiz bize bir kere yorulmak ile ilgili film izletmişti atatürk
adamlar durma çalış demir gibi pas tutma dedi atatürk 1938 de ölünce adam konuşma yapmış hatırlıyormusunuz atam durma çalış,demir gibi pas tutma demişti …… Demiştir
TeşeKürler
Bir insan hiç hareket etmezse vücudu yavaşlar.Ya da birkaç sene hiç elimizi sürmediğimiz bir demir pas tutar.Bir meyveyi yemezsek orada çürür gider.Bence insan 80 yaşında da olsa hareket etikçe dinçleşir.Yaşlı büyüklerimiz “Artık yaşlandım,bir iş yapamam.”derler.Bu yüzden bazı yaşlı büyüklerimiz kambur dururlar.Ama mesela
atalarımız boş konuşmaz, sözleriyle hatalı olmaz …
bir işçimiz 8 sat çalışırken bir işçi 4 sat çalışırsa hangisi iyi olur
mesela osmanlı devleti devletimiz çalışmış çabalamış savaşmış üretmiş boş durmamış 600 seneyi geçik bir süre yaşamış bi devlet büyük yenilğiyi tembel zamanlarında almışız
Bence üçüde aynı yola çıkan birer yazı yazmışlar.Bu nedenle onları kutluyorum.Gerçekten açıklayıcı birer bilgi bunlar.Yorumları okudum gerçektende iyi yorumalar var burada hepinize teşekür ediyorum.
ALAH çalışan herkesin hakını verir. Kafirde olsa müminde olsa ayırt etmeksizin.
Bir iş yapmadan oturan kimse bildiklerini unutur, yeteneklerini yitirir. Çalışan kişi hem daha mutlu olur hem de bilgi ve becerisini artırdığı için daha yararlı işler yapabilir.
Aysel Hanım’ın yorumu bu atasözü için en iyi yorum olarak seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyor, bu atasözüne yorum yazan diğer ziyaretçilerimize de katkılarından dolayı teşekür ediyoruz.
bir iş yapmadan oturan kimse bildiklerini unutur yeteneklerini yetirir .çalışkan kişi hem daha mutlu olur hemde bilgi ve becerisini artıdığı için dahayararlı işler yapabilir.:)
Bir iş yapmadan oturan kimse bildiklerini unutur, yeteneklerini yitirir. Çalışan kişi hem daha mutlu olur hem de bilgi ve becerisini artırdığı için daha yararlı işler yapabilir.
Bir iş yapmadan oturan kimse bildiklerini unutur, yeteneklerini yitirir. Çalışan kişi hem daha mutlu olur hem de bilgi ve becerisini artırdığı için daha yararlı işler yapabilir.
bilenle bilmeyen bir olur mu? nasıl bilen genel manada bilmeyenden üstünse çalışan yeni tabirlerle atletik olan, çalışan da bir olmaz.
hepimiz deriz, eski insanlar hastane nedir bilmezlermiş diye; niye dediğimizi bulsak zaten cevap ortada. şimdiki insanlar aman bir adım atarım, yorulurum diye korkuyor. Alahın hikmeti ya onlarda hastalıktan kurtulmuyor.
KISACA AÇIKLAMA ŞÖYLEDİR
SAĞLIKLI OLARAK YAŞAMASAK ESKİRİZ ÇOĞU ŞEYİ YAPAMAZ HALE GELİRİZ!
yani bu söze örnek vericek olursak mesela odun taşımaya gidersin ama daha önce hiç ağır işlerde çalışmışsın odunları taşımaya kalkışırsan elerin yara bere içinde kalır veya akıl ile bir örnek yarın sınav var sen çalışmamışsın ama arkadaşın çalışmış yarın sınava girdiğin zaman sen kötü not alırsın ama arkadaşın iyi not alır mesela ben yani bu atasözün anlamı çalıştığın zaman bir iş yapmadan oturan kimse bildiklerini unutur yeteneklerini yitirir. çalışan kişi hem daha mutlu olur hem de bilgi ve becerisini artırdığı için daha yararlı işler yapar
Hareketsizlik ne insana ne de eşyaya yarıyor. Uzun süre kulanılmayan evler nasıl içten içe çöküyorsa insanlar da öyle yaşlanıyor. İnşatlarda çalışan işçilerin bedenleri, spor salonlarına para akıtanlardan daha dinç ve atletik. Bazen teknolojinin bizleri koflaştırdığını düşünüyorum. Yere eğilmeden ev süpürüyoruz, viladayla yerleri siliyoruz, adım atmadan televizyon açıp kapatıyoruz, telefonlar zaten cepte. Nasıl pas tutmadan çalışacağız açıkcası bilmiyorum. Arada bir eğilip bükülmemiz gerekiyor yoksa hasta olacağız.
çalısan demirin pas tutmadığı gibi çalışan vucudumuzda genç kalır zihnimiz açık kalır çalıştıkca her konuda yenileniriz
bizim atalarımız bu atasözünü kendileri icin dememiş halkın bilgi edinmesi için demişler
Atalar boş konuşmaz. Hele hele bizim gibi sınırsız mesai yapan özel sektör devletlerinde aylık asgariye mahkum halkımı görünce daha iyi anlıyorum. Arkadaşlar ilk cümlemi tekrarlıyorum: Atalar boş konuşmaz. Çalışan demir pas tutmaz. Bizim işçi Süleyman yirmi dört satin yirmi dördünde de çalıştığı için asla paslanmaz.