Süs bitkileri yetiştiriciliğinde yeşil üzerine beyaz leke veya şeritli formları önem kazanmıştır ve birçok kültür formu elde edilmiştir. Önemli türleri D. amonena ve D. exotica, D. picta’dır. Yaprak ve gövdesi yendiğinde zehirli etkiye sahiptir.Yetiştirme şartları bakımından gölge ve yarı gölgede yetişebilir. Nisbi nemi yüksek ve sıcak (20-25°C) yerleri tercih eder. Kış aylarında 10-13°C”de muhafaza edilmelidir. 10°C’nin altına düştüğünde zarar görebilir. Sulama yaz aylarında fazla yapılmalı ve kış aylarında azaltılmalıdır. Sulama suyu olarak kireçsiz su kullanılmalı ve fazla sıcaklarda yapraklarına su püskürtülmelidir. Esas gelişmesini Mayıs-Aralık ayları arasında gösterir. Gelişme devresinde bol bitki besin maddesi sıvı olarak verilmelidir.
1 veya 2 yılda bir Mart, Nisan aylarında saksı değiştirmesi yapılır. Saksı toprağı olarak 1 kısım torf, 1 kısım bahçe toprağı, 1/4 kısım iyi yanmış ahır gübresi ve 1/4 kısım kum karışımı kullanılır.
Üretimi baş ve gövde çelikleriyle olur. Çelikler 5 cm uzunluğunda kesilir ve kesim yeri odun kömürü tozuna batırılır. Toprak sıcaklığı 28-30°C olmalıdır. Çelikler Aralık, Ocak aylarında hazırlanır. Su kaybını önlemek için yaprak rulo halinde rafya ile bağlanır ve üzerine sık sık su püskürtülür. Bu şartlarda 2-3 haftada köklerime olur. Köklenen çelikler daha önce açıklanan harç içine dikilirler.
zararlarını yazarmısınız ??