2008 Dünyanın En İyi Transferleri

2008 Dünyanın En İyi Transferleri

Sponsor Bağlantılar

 

2008 yılında dünyanın dilinden düşmeyen transferleri Fanatik gazetesi sizler için derledi. Bu transferleri bizlerde sizinle paylaşıyoruz. Listede 2 Fenerbahçe transferi, 1 Galatasaray transferi ve 1 de Beşiktaş transferi yer alıyor. Ancak Trabzonspor’un hem yurt içi, hemde yurt dışından aldığı birçok ünlü futbolcu da bu sene maçların kıran kırana geçeceğinin bir göstergesi. İşte 2008’de dünyanın en iyi transferleri, en çok konuşulan transferleri…

 

FLORENT SINAMA PONGOLLE

RECREATIVO HUELVA >>>>>>>>>>>>>>>>> A. MADRID

 

Geçtiğimiz yıl La Liga’da Recreativo Huelva forması giyen ve attığı kritik gollerle takımının ligde kalmasında büyük pay sahibi olan Sinama Pongolle, önümüzdeki sezon Atletico Madrid için ter dökecek. 24 yaşındaki Fransız forvet, yeni takımında Aguero ve Forlan gibi iki yıldız oyuncuyla birlikte forma savaşı verecek.

 

ORLANDO ENGELAAR

TWENTE >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> SCHALKE 04

 

Hollanda 1. Ligi takımlarından Twente’nin deneyimli orta saha oyuncusu Orlando Engelaar, yeni sezonda Alman Bundesliga ekiplerinden Schalke 04 forması giyecek. 29 yaşındaki Hollandalı oyuncunun, Bundesliga’da şampiyonluk hedefleyen Schalke 04’te nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

 

HARRY KEWELL

LIVERPOOL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> GALATASARAY

 

Profesyonel futbol kariyerine 17 yaşında Leeds United’da başlayan Avustralyalı futbolcu, bu kulüpte geçirdiği 8 sezonda toplam 181 maça çıkarken, 45 gole imza attı. Ardından transfer olduğu Liverpool kulübünde 5 sezon forma giyen Harry Kewell’ın, oynadığı 93 karşılaşmada 16  golü bulunuyor.  Avustralya Milli Takımı kaptanlığını da yapan ünlü futbolcunun, bu forma altında çıktığı 36 maçta da 11 golü bulunuyor. Yıllık 1,8 milyon Euro karşılığında İngilizler’in ünlü kulübü Liverpool’dan Galatasaray’a transfer olan 30 yaşındaki Herry Kewell, hem orta sahada hem de forvette oynayabiliyor.

 

JO

CSKA MOSKOVA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> MANCHESTER CITY

 

2005 yılında CSKA Moskova’ya transfer olan ve gösterdiği performans ile Avrupa kulüplerinin gözdesi haline gelen, Joao Alves de Assis Silva (JO), 19 milyon pound karşılığında Manchester City kulübüne transfer oldu. CSKA’ya transfer olduğu ilk sezonda 18 maçta 14 gol atma becerisi gösteren sambacının, Şampiyonlar Ligi’nde 2 golü bulunuyor.

 

DANIEL ALVES

SEVILLA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> BARCELONA

 

Sevilla’nın iki yıl üstüste UEFA Kupası’nı kazanmasında büyük katkısı olan ve gösterdiği başarılı performans ile dünya devlerinin transfer listesine giren Daniel Alves, 29 milyon euro karşılığında Barcelona’ya transfer oldu. Gösterdiği performans iyi olduğu takdirde Sevilla kulübüne 6 milyon euro daha kazandıracak olan Sambacı, Katalan ekibine 4 yıllık imza attı.

 

ANDREAS ISAKSSON

MANCHESTER CITY >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> PSV EINDHOVEN

 

İsveç milli takımının kalesini koruyan ve bir dönem Galatasaray’ın da transfer listesinde bulunan Andreas İsaksson, Gomes’i Tottenham’a kaptıran Hollanda Şampiyon’u PSV’ye transfer oldu. 26 yaşındaki başarılı kaleci geçtiğimiz yıl Manchester City’nin kalesini korumuştu.

 

JON DAHL TOMASSON

VILLARREAL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> FEYENOORD

 

Geçtiğimiz sezon La Liga’da Villarreal forması giyen ve başarılı bir performans ortaya koyan Jon Dahl Tomasson, kariyerinin en parlak dönemini yaşadığı Feyenoord’a geri döndü. Milli takım forması ile 99 maçta 51 gol kaydeden Danimarkalı yıldız oyuncu, 3 yıllık kontrat imzaladı.

 

DECO

BARCELONA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> CHELSEA

 

2004 yılında Porto ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdıktan sonra Barcelona’ya transfer olan Brezilya asıllı Portekizli Futbolcu Deco, teknik direktörlük görevine Luis Felipe Scolari’yi getiren Chelsea’ye 2 yıllık imza attı. Ada basını yıldız oyuncunun 5 milyon euro yıllık ücret alacağını iddia etti.

 

HATEM BEN ARFA

LYON >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> MARSİLYA

 

Fransız futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en yetenekli isimlerden biri olan Hatem Ben Arfa, önümüzdeki sezondan itibaren Marsilya forması giyecek. Geçtiğimiz sezon Lyon’da gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine toplayan genç yıldızın Marsilya’da neler yapacağı merakla bekleniyor.

 

LUIS ARAGONES

İSPANYA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> FENERBAHÇE

 

İspanya milli takımını 44 yıl aradan sonra Avrupa şampiyonu yapan Luis Aragones gelecek sezon, Zico ile yollarını ayıran Fenerbahçe’nin başına geçecek. Geçtiğimiz sezon tarihin de ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan Sarı-Lacivertliler, tecrübeli teknik adam ile Avrupa’da yine kendinden söz ettirmek istiyor.

 

EMRE BELÖZOĞLU

NEWCASTLE UNITED >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> FENERBAHÇE

 

2001 yılında Inter’e transfer olan Milli futbolcu Emre Belözoğlu, 3 yıllık Premier Lig macerasından sonra, yeni sezonda Fenerbahçe forması giyecek. Fenerbahçe’de ortaya koyacağı performans merak konusu olan Milli futbolcu, yıllık 3,5 milyon euro alacak.

 

LUIS FELIPE SCOLARI

PORTEKİZ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> CHELSEA

 

Son dönemlerde adı sıkça Fenerbahçe ile anılan, Portekiz milli takımının teknik direktörü Luis Felipe Scolari, Chelsea’nin başına geçti. Brezilya milli takımı ile 2002 Dünya Kupası’nı kazanan deneyimli teknik adam, EURO 2004’te Portekiz’i finale çıkarmış, fakat Finalde Yunanistan’a kupayı kaptırmıştı. Avrupa’da başarıya hasret olan ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu çok isteyen Chelsea’de, Brezilyalı’nın yapacakları merakla bekleniyor.

 

JOSE MOURINHO

CHELSEA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> INTER

 

Son 3 yıldır İtalya ligi Serie A’da ipi göğüsleyen Inter, teknik direktör Roberto Mancini’nin yerine Chelsea’nin eski patronu Jose Mourinho’ya 3 yıllık imza attırdı. Porto ile 2004 yılında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Mourinho’nun takımın başına geçmesi, Avrupa’da başarıya hasret olan ateşli Inter taraftarını şimdiden sabırsızlandırıyor.

 

JOHN ARNE RIISE

LIVERPOOL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ROMA

 

Liverpool’un başaralı defans oyuncusu John Arne Riise, önümüzdeki sezondan itibaren Roma forması giyecek. 28 yaşındaki Norveçli yıldız, kariyeri boyunca 399’u ilk onbirde olmak üzere toplam 475 maçta forma giydi. Bu maçlarda 38 kez gol sevinci yaşayan Riise’nin, kariyerinde kırmızı kart bulunmuyor.

 

ANTHONY SERIC

PANATHINAIKOS >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> BEŞİKTAŞ

 

Beşiktaş’ın yeni transferi Anthony Seric, kariyerine Hırvatistan’ın Hajduk Split takımı ile başladı. 3 yıl süren İtalya macerasında Brescia, Parma ve Lazio formaları giyen Hırvat futbolcu, 2005 yılında Yunanistan’ın Panathinaikos takımına katıldı. Bugüne kadar 211 maçta forma giyen Seric, bu maçlarda rakip filelere 3 gol gönderdi.

 

FERNANDO NAVARRO

MALLARCO >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> SEVILLA

 

Futbol kariyerine Barcelona’da başlayan ve geçtiğimiz sezon Mallarco için ter döken Fernando Navarro, yeni sezonda Sevilla forması giyecek. 26 yaşındaki genç savunmacı, La Liga’da toplam 133 maçta forma giydi. Bu maçlarda 3 kez gol sevinci yaşayan İspanyol yıldız, Milli takımında da değişilmez isimlerden biri haline geldi.

 

DAVID SEBASTIAN ROZEHNAL

NEWCASTLE UNITED >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> LAZIO

 

2007-2008 sezonunda Premier Lig takımlarından Newcastle forması giyen David Sebastian Rozehnal, yeni sezonda Serie A’da Lazio takımı için mücadele edecek. 27 yaşındaki başarılı savunma oyuncusu, 1.91 cm boyunda.

 

GIOVANNI DOS SANTOS

BARCELONA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> TOTTENHAM

 

Profesyonel futbol hayatına 2007-2008 sezonunda Barcelona forması giyerek başlayan Giovanni Dos Santos, yeni sezonda Premier Lig ekiplerinden Tottenham’a transfer oldu. 19 yaşındaki Meksikalı genç yıldız La Liga’da 28 maçta 3 gol attı.

 

ÜMİT KORKMAZ

RAPID WIEN >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> E. FRANKFURT

 

EURO 2008’deki futbolu ile dikkatleri üzerine çeken, Türk asıllı Avusturyalı Ümit Korkmaz, gelecek yıl Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt forması giyecek. Profesyonel futbol kariyerine başladığı Rapid Wien kulübünde 55 kez sahaya çıkan Korkmaz, 3 defa Milli takımının formasını giydi.

 

JENNS LEHMANN

ARSENAL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> STUTTGART

 

2006 Dünya Kupası ve EURO 2008 boyunca Alman milli takımının kalesini koruyan Jenns Lehmann, kariyerinin son yılını Almanya’da noktalamak isteyerek, Stuttgart’a transfer oldu. 39 yaşındaki tecrübeli eldiven, 2003-2008 yılları arasında Arsenal’in kalesini korumuştu

 

ANTONIO CASSANO

REAL MADRID >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> SAMPDORIA

 

2006 Dünya Kupası’ndan sonra Fabio Capello tarafından Real Madrid’e transfer edilen ve bekleneni veremeyen Antonio Cassano’nun bonservisini, geçtiğimiz sezon kiralık oynadığı Sampdoria takımı toplam 4.2 milyon euro karşılığında aldı.

 

GIANLUCA ZAMBROTTA

BARCELONA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> AC MILAN

 

Barcelona’nın 2006 yılında Juventus’tan transfer ettiği Gianluca Zambrotta, 2 yıllık La Liga macerasından sonra tekrar Serie A’ya döndü. AC Milan kulübüne 3 yıllık imza atan İtalyan yıldız, yıllık 4 milyon euro alacak.

 

ALBERTO GILARDINO

AC MILAN >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> FIORENTINA

 

Parma’da geçirdiği 2004-2005 sezonu sonrası AC Milan tarafından 24 milyon euro karşılığı transfer edilen Alberto Gilardino, yeni sezonda Fiorentina forması giyecek. AC Milan takımında istenileni veremen İtalyan yıldız, Mor – Menekşeler’den 5 yıl için 15 milyon euro alacak.

 

SEYDOU KEITA

SEVILLA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> BARCELONA

 

Sevilla’da oynadığı futbol ile tüm dikkatleri üzerine çeken Malili Seydou Keita, 14 milyon euro karşılığında Barcelona’ya geçti. 28 yaşındaki tecrübeli futbolcu, Katalan ekibi ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

 

PHILIPP DEGEN

B.DORTMUND >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> LIVERPOOL

 

İsviçre ve B.Dortmund’un başarılı savunmacısı Philipp Degen, yeni sezonda, kariyerine Premier Lig’de devam edicek. Kırmızılılar olarak bilinen Liverpool’a bonservisi elinde giden İsviçreli’nin ikizi David Degen, İsviçre’de Basel takımında forma giyiyor.

 

TOMAS UJFALUSI

FIORENTINA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ATLETICO MADRID

 

Fiorentina’nın başarılı defans oyuncusu Tomas Ujfalusi, yeni sezonda Atletico Madrid forması giyecek. 4 yıl Çek Liginde, 4 yıl Almanya’da ve 4 yıl da İtalya’da top oynayan başarılı defans oyuncusunun La Liga’da göstereceği performans merakla bekleniyor.

 

JOHAN ELMANDER

TOULOUSE >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> BOLTON

 

Bir dönem adı Galatasaray ile de anılan Johan Elmander, İngiltere’nin Bolton Wanderers takımına transfer oldu. Yaşadığı en büyük başarı 2002 yılında Feyenoord takımında oynarken kazandığı UEFA Kupası olan İsveçli için Ada ekibi 10 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

 

JOSE EDMILSON

BARCELONA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> VILLARREAL

Profesyonel kariyerine Sao Paulo takımında başlayan Jose Edmílson, Barcelona’da yeteri kadar şans bulamadığı için Villarreal takımına transfer oldu. 2006 Dünya Kupası’nda  Brezilya milli takımının kadrosunda yer alan sambacı, bugüne kadar 42 kez milli formayı giydi.

 

JOSE BOSINGWA

PORTO >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> CHELSEA

 

18 yaşında profesyonel futbol kariyerine başlayan Jose Bosingwa, SC Freamunde, Boavista ve Porto kulüplerinde forma giydi. Porto ile Şampiyonlar Ligi Kupasını kaldıran Portekizli, 20,6 milyon euro karşılığında Chelsea’ye transfer oldu.

 

HEURELHO DA SILVA GOMES

PSV EINDHOVEN >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> TOTTENHAM

 

2004 Yılında Brezilya’nın Cruzeiro kulübünden, PSV’ye transfer olan tecrübeli kaleci, 4 yıllık Hollanda macerasından sonra, Premier Lig ekiplerinden Tottenham’a transfer oldu.

 

LUKA MODRIC

DINAMO ZAGREB >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> TOTTENHAM

 

Euro 2008’in yıldız adayları arasında gösterilen 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, Dinamo Zagreb’den Tottenman Hotspur’a transfer oldu. Londra kulübünün taraftarları, Hırvatlar’ın harika çocuğu Luca Modric’i izlemek için sabırsızlanıyor.

 

MATHIEU FLAMINI

ARSENAL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> MILAN

 

Arsenal’in orta sahadaki yıldız futbolcusu Mathieu Flamini, yeni sezonda Milan forması giyecek. 24 yaşındaki Fransız oyuncu, ünlü İtalyan kulübüyle 4 yıllık sözleşme imzaladı.

 

JOHN HEITINGA

AJAX >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ATLETICO MADRID

 

Ajax’ın başarılı defans oyuncusu John Heitinga, İspanyol kulübü Atletico Madrid’e transfer oldu. Hollanda kulübünün alt yapısından yetişen 24 yaşındaki futbolcu, önümüzdeki 5 yıl süreyle Atletico Madrid forması giyecek.