Yetişme koşulu bakımından fazla sıcak istemez, özellikle evlerde radyatör üstlerine konmamalıdır, zira buralar çok sıcak ve nispi nemce düşük olur. Aydınlık fakat direkt güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edilmelidirler. Saksı düzenli nemli tutulmalı, çiçekli iken biraz daha fazla su verilmelidir. Ortam nemli tutulmalı, yapraklarına ara ara su püskürtülmelidir.
Dinlenme devresinde 5°C’de, gelişme devresinde15-20°C’de muhafaza edilmelidir. Çiçek açması için soğuklamaya ihtiyaç vardır. Bitki sonbahar-kış aylarında çiçeklenir. Çiçekten sonra serin bir yere alınır ve mayıs ayının ortalarında dışarıya yarı gölge bir alana yerleştirilir. Mart-Nisan aylarında saksı değiştirilir ve serin bir seraya veya odaya alınır. Kasım ayında 16°C olan bir yere alınır.
Saksı toprağı eşit miktarda yaprak çürüntüsü, kum ve sphagnum yosunu veya peat karışımıyla elde edilir.
Üretimi tohum ve çelikle olur. Fakat pratikte daha çok çelikle üretilir. Çelikler tepe sürgünü olarak, yıllık sürgünler biraz sertleştikten sonra yaz aylarında alınır. Hormonlarla yapılacak bir işlem iyi sonuç verir ve köklendirme ortama olarak Mist-Propagation (sisteme) tercih edilir. Bu ortamda kolayca köklenirler. Köklenme esnasında fazla sudan etkilenmezler fakat köklenmeden sonra fazla su azaltılmalı ve mist durdurulmalıdır. Köklenen çelikler daha önce belirtilen harç içine dikilirler.