Günün Türkiye Rutinleri:

1- “Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri” davası kapsamında hakkında yakalama emri çıkartılan Korgeneral Mehmet Eröz tutuklandı.
2- Rize’nin Çayeli İlçesi’nde bir kişi eşi ile yaşadığı sorunlar yüzünden baba evine dönen 8 aylık hamile ablasını tabanca ile vurarak öldürdü.

Sponsor Bağlantılar

3- Mersin’in Silifke İlçesi’nde bir kadın, eşyalarını almak üzere geldiği evde ayrılmak istediği eşi tarafından başına taşla vurularak öldürüldü.

4- Mersin’in Silifke İlçesi’nde bir kişi üç yıl önce boşandığı eşinin kocasını bıçaklayarak öldürdü.

5- Ankara’da 2009 yılında bir barda yaşanan Kürtçe şarkı kavgasında öldürülen Emrah Gezer cinayetinde mahkeme kararını verdi. Polis memuru Serkan Akbulut tahrik indiriminden yararlandı, 19 yıl 5 aya mahkum edildi.

6- Balyoz soruşturması kapsamında muvazzaf Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın tutuklandı.

Günün Bomba Haberi: İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi “Ergenekon” soruşturması kapsamında Odatv’de bulunan aramalara ilişkin eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 12’si tutuklu 14 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Günün Güzel haberleri:

1- Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik kadının iş hayatındaki yerini güçlendirecek  “İstihdam Stratejisi 2023 Vizyonu” devreye sokacağını belirtti.

2- Sanayi üretim endeksi 2011 yılı Temmuz ayı içinde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.9 arttı.

Günün Arka Sokaklar Haberi: İstanbul’da düzenlenen bir uyuşturucu operasyonunda oyuncu İlker İnanoğlu’nun da aralarında bulunduğu on bir kişi gözaltına alındı.

Günün Siyasi Sözleri:

Bülent Arınç: “Hiçbir gazeteci gazetecilik yaptığı için tutuklanmadı”

Kılıçdaroğlu: “İsrail’in avukatlığını yaptığı yönündeki eleştiriler üzerine: “Ben sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin avukatıyım” dedi.

Muharrem İnce: “Komşularla sıfır sorun noktasından sıfır komşu noktasına gelindi”

Birgül Ayman Güler: “Sayın Çelik hem kendisinin hem de partisinin düşünce ve politika sistemine laik devlet anlayışının değil mezhepçilik anlayışının temel olduğunu ilan etmiştir”

Oktay Vural: “ABD Brüüksel tak emredecek AKP “şak” yapacak. Tak-Şak Hükümeti.”

Hüseyin Çelik: “Türkiye’nin BAAS partisi CHP”

Günün Boş Konuşanı: Başbakan   Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’deki savaş gemisi sayısının artırılacağını belirtmesi üzerine İsrail Başbakanı Bünyamin Netenyahu, İsrail donanmasının, ülkenin uzun ve güçlü kolu olduğunu belirterek ülke savunmasının her türlü tehdide karşı hazırlı olduğunun altını çizdi.

Günün Paranoyası: ABD yönetimi 11 Eylül saldırılarının 10. Yıldönümünde yeni bir terör tehdidi aldığını açıkladı.

Günün Doğru Sözü: DİSK, 12 Eylül darbesinin meydana çıkardığı bütün sonuçların ortadan kaldırılmasını ve başta Kenan Evren olmak üzere bütün 12 Eylülcülerin yargılanmasını istedi.

Günü Köşe Yazıları:

Mehmet M.Yılmaz: “Bu Bir Nefret Suçudur

Ahmet Hakan: “ ‘İsrail’in Avukatı Mısın’ Putunu Yıkmak Gerek

Çiğdem Toker: “Ev Ödevi İçin Raftan İnecek Tasarı

Müyesser Yıldız: “Bir Sabah Suriye Harekatıyla Uyanmak

Erdal Şafak: “Çığlık (3)

Refik Erduran: “Kılıç Kuşananın Akıl Kullananın

Günün Spor Haberleri:

1- Fenerbahçe’nin UEFA ve TFF hakkında CAS’A başvurması Platini’yi çıldırttı. Platini lobi baskısı yaparak Fenerbahçe’nin amatör kümede oynaması için çaba harcayacak.

2- CAS Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne alınmamasıyla ilgili olarak tedbir kararı istemini reddetti.

3- TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Futboldaki şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili kararını 2011-2012 sezonu sonunda alacaklarını ve sezonun mevcut takımlarla sonuna kadar oynanacağını açıkladı.

4- A Milli Basketbol Takımımız 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası E Grubu ikinci maçında Almanya’ya 73-67 yenilerek finale çıkma şansını zora soktu.

5- TRT Spor ’da yayınlanan Basın Tribünü programına katılan Fatih Terim, “Artık her şeyi unutup futbola dönmeliyiz. Doğrusuyla yanlışıyla olağanüstü süreci geride bıraktık, artık futbol zevkini almalıyız.” Dedi

6- UEFA yetkilileri, Fenerbahçe’nin Devler Ligi’ne alınmayışını Aziz Yıldırım’ın hapiste olmasına bağlayarak, “Başkanı cezaevinde olan bir kulübün Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesi büyük sıkıntı yaratır” dediler.