Tek veya çok yıllık, ağaççık, çalı, formunda olabilirler. Saksı çiçeği yetiştiriciliğinde önemli türü Hibiscus rosa-sinensis ve H.rosa-sinensis’le diğer türler arasında elde edilen hibritlerdir.Çiçekleri yalınkat veya katmerli olabilir ve değişik renklere haiz olan çeşitleri vardır. Yetişme koşulları bakımından çok kuvvetli olmamak kaydıyla güneşli, hafif gölge ve havadar alanlarda bulundurulabilir. Yaz aylarında çiçekli iken bol su verilir. Kış aylarında minimum sıcaklık 13°C olmalıdır. Bu aylarda bitkiye verilen su azaltılarak, aydınlık bir yerde muhafaza edilir. Bitkinin toplu ve güzel bir görünüşe sahip olabilmesi için budanması gerekir. Budama ilkbaharda Şubat-Mart aylarında uygulanır ve uzun sürgünler kesilerek uzaklaştırılır.
Saksı değiştirmesi her yıl Şubat-Mart aylarında yapılır. Saksı harcı olarak, eşit miktarda yanmış ahır gübresi, bahçe toprağı, yaprak çürüntüsü karışımından elde edilen harç kullanılır. Büyük saksı kullanmaktan kaçınmalı ve her saksı değiştirmede 1 numara büyük saksı kullanılmalıdır.
Üretimi çelikle olur. Çelikler ilkbaharda, odunlaşmamış sürgünlerden elde edilir. 20-25°C’de köklendirilirler. Çelikler 3-4 haftada köklenirler.