Saksı bitkileri yetiştiriciliğinde önemli türler Asparagus plumosus (Tül kuşkonmaz) ve Asparagus sprengeri (batıcı kuşkonmaz) dır. A.sprengeri dona maruz olmayan yerlerde, açıkta yetiştirilebilir.
Kuşkonmazlar yetiştirme koşullan bakımından oldukça uyumludur. Bitkiler aydınlık ve havadar bir yerde muhafaza edilmeli, üzerlerine doğrudan güneş ışığı gelmemeli, sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir. Hava nisbi nemi çok düşük olduğunda altındaki kaba su konmalıdır. Kış aylarında 6-10°C’de muhafaza edilmeli, verilen su azaltılmalı, şayet salon sıcak bulunuyorsa gene aynen sulamaya devam edilmelidir. Çok sıcak ve nispi nemi düşük olan yerlerde, sürgün uçlarında kurumalar, çok sıcak veya gölge alanlarda dallanmayan uzun sürgünler, fazla sulamada ise yapraklarda sararmalar görülür.
Saksı değiştirmesi 2-3 yılda bir Şubat, Mart aylarında yapılmalı, saksı değiştirme esnasında köklerin yaralanmamasına dikkat edilmeli, fazla uzun kökler kesilmelidir. Kesilen veya yaralanan etli kökler odun kömürü tozuna batırılarak muhtemel çürümelerin önüne geçilmelidir.
Saksı toprağı olarak 2 kısım bahçe toprağına 1 kısım kum, torf, yaprak çürüğü karışımı ilavesiyle hazırlanan harç kullanılmalıdır.
Üretimi tohum ve ayırma ile olur. Tohumla üretimle fazla miktarda bitki üretilebileceğinden daha çok uygulanan bir yöntemdir. Tohumlar ilkbaharda ekilir ve 27°C’de kolayca çimlenerek yeni bitkiler meydana getirirler. Ayırma ilkbahar aylarında yapılmalı, kesilen yerlerde meydana gelen yara dokusunun çürümesini önlemek için odun kömürü tozuna batırılmalıdır.