Günün Türkiye Rutinleri:

1- Deniz Feneri e.v. Derneği’ne yönelik soruşturmayı yürüten savcıları soruşturmakla görevli müfettişlerin söz konusu dosyayı mahkeme kararı olmadan aldığı ortaya çıktı.

Sponsor Bağlantılar

2- Yayıncı İlhan Erdost’u darbe döneminde işkenceden öldüren askerlerin fotoğrafları ilk kez “Utanç Müzesi” nde gün yüzüne çıktı.
3- Bütün ülkede Gülen Cemaati tarafından yönlendirilen elemanlar terminal kapılarında av peşinde

4- Şırnak’ın Cudi Dağı Derebaşı mevkiinde teröristlerin tespit edildiği blge havadan ve karadan bombalanıyor.

5- “Gitme” isimli parçasıyla internette dinlenme rekorları kıran Grup Nara’nın 28 yaşındaki solisti Denizlili Halil Erten, patronunun otomobilini yıkarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Günün Siyasi Sözü-1:

Tayyip Erdoğan  İsrail’in Türkiye’den özür dilemedikçe ilişkilerin düzelmeyeceğini söyledi.

Günün Siyasi Sözü-2:

Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Mehdi eker: “Tarım alanında devletin kendisinin, İsrail’le yaptığı herhangi bir ticaret söz konusu değildir. Ancak Türkiye’deki çiftçiler, ithalatçılarda, tohumcularda İsrail’in bu şımarık tutumunu dikkate alacaklar ve o şımarık tutumun gerektirdiği cevabı ortaya koyacaklardır.”

Günün Yararlı Bilgisi: Üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ödemesi gereken katkı paylarına ilişkin karara göre, katkı kredisi almak için müracaat ettiğini belgeleyen ve 2011-2012 eğitim-öğretim yılında yükseköğretim kurumlarına ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerden kayıt sırasında ilk taksit alınmayacak.

Günün “Oh Olsun” Haberi: Milyon dolarlık isimler şike skandalı çerçevesinde içeri alındı. Şimdi ise halk gibi yaşamayı öğreniyorlar. Az parayla geçinmeyi öğreniyor domates-peynirle kahvaltı yapıyorlar.

Günün Doğru Sözü: Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir TÜBİTAK Ve Türkiye Bilimler Akademisi’nin en üst düzey bilimsel kurumlar olduğunu ifade ederek “Bu kurumlar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlanarak, bakanlığın sıradan iki dairesi haline getirilmiştir” dedi.

Günün Siyasi Manevrası:

Selahattin Demirtaş: “PKK’nın kolu değiliz, devlet partisi de değiliz.”

Günün “Samimiysen Arkandayız” Haberi: Başbakan Erdoğan Doğu Akdeniz’in bütün nimetlerinin İsrail’e yedirilmeyeceğini söyledi. Bu arada Akdeniz’de seyrüseferi serbestisi kararını bir ileri adıma taşıyarak Gazze’ye yardım götüren gemilere donanmanın eşlik edeceğini söyledi.

Günün Yarışması: Litvanya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’na katılan ülkeler arasında en seksi taraftar yarışması düzenlendi.

Günün Korkutan Haberi: BDP’nin yayın organı Barışın Sesi dergisindeki bir habere göre Bağlar İlçesi’nde kurulan alternatif mahkeme, 600 davadan 443’ünü çözmüş.

Günün Güzel Haberleri:

1- İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate düşürecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinde en önemli imzalar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla bugün atıldı.

2- Niğde’nin Bor İlçesi Gökbez Köyü’nde ikamet eden 45 yaşındaki üç çocuk babası Ahmet Erbil isimli vatandaş Dikmen evinde bulunan dededen kalma arazisini sürerken iki asırlık  Kuran-ı Kerim buldu.

Günün ABD Rutini:

ABD İsrail-Türkiye arasında kıvırmaya devam ediyor. ABD Ankara Büyükelçisi Francıs Rıccıordone Türkiye-İsrail ilişkilerinin en kısa zamanda normalleşmesini beklediklerini ifade ederek “Diplomasi kapısı her zaman aralı olmalıdır” dedi.

Günün En İYİ Tüccarı: Kaddafi, rejimin son günlerinde Libya Altınının yüzde yirmisinden fazlasını sattı.

Günün Jesti: Lüksemburg Başbakanı, zamanında Tayyip başbakan bile değilken havaalanında karşılamıştı. Karşılıklılık esasına göre, geçen gün Türkiye’ye geln Lüksemburg Başbakanı’nı Tayyip Erdoğan makam aracıyla havaalanına kadar götürdü.

Günün “İran’da Gitti” Haberi: Radarlar hakkında son eleştiri İran Dışişleri sözcüsü Mıhmanperes’ten geldi. Mıhmanperest: “Dost ve komşu ülkelerin gerilme ve açıkça işleri zorlaştıracak sonuçlara yol açacak politikalar izlememesini bekleriz” dedi.

Günün Köşe Yazarları:

Doğu Ergil: “Yine Mi Maceraya Sürükleniyoruz?

Oray Eğin: “Bir Pet Şişe De Benden

Yılmaz Özdil: “Bijitürk

Ahmet Hakan: “Gelişigüzel

Nihat Genç: “Dövüş Ustası Tayyip Erdoğan

Günün Spor Haberleri

1- Galatasaray’ın çiçeği burnundaki transferi Melo hakkındaki asılsız yorumlara isyan etti.

2- Güneş: “Trabzonspor’u şampiyon olarak görüyorum.”

3- Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç UEFA Avrupa Ligi’nde 15 Eylül Perşembe günü oynanacak Beşiktaş-Maccabi Tel-Aviv Maçının öngörülen yer ve tarihte oynanacağını söyledi.-PFDK Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç’a 21 gün hak mahrumiyeti cezası ve 15 bin TL para cezası verdi.

4- Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı’nın NBA’deki lokavt bitene kadar transfer ettiği Deron Wıllıams İstanbul’a geldi.

5- Fenerbahçe’nin çiçeği burnundaki futbolcusu Zeigler: “Başarıya çok açım”

Günün Gereksiz Haberleri:

1- Tatil için gittiği Yunanistan’da araba kiralamak isteyen Birol Güven Yunan görevliye ehliyetindeki fotoğrafın kendisine ait olduğuna inandıramadı.

2- Tatlıses twitter da bir mesaj yayınladı: “Beni takip eden değerli arkadaşlar. Dualarınız kulağımda, sevginizi kalbimde hissediyorum. Sizleri çok seviyorum. Yakında görüşmek üzere.”

3- Yonca Lodi: “Peynir hastalığım var”

4- Acun Ilıcalı ile yasak aşk yaşadığı konuşulan Şeyma Subaşı, Mango’nun defilesini izlemeye gelen davetliler arasındaydı. Dikkatleri üzerine toplayan Subaşı, defile boyu kendisini görüntülemek isteyen gazetecilerle adeta köşe kapmaca oynadı.