Piramitlerin yapımı sırasında kullanılan arazi oldukça önem taşımaktadır. Sağlam bir temel kurmak için yapılan pek çok enlem boylam hesabı, yön bilgisi ve mükemmel açılara sahip köşelerin oluşu; bugünkü mühendisliğin çok daha ötesinde bir bilginin varlığını da düşündürmektedir.
Piramitlerin ortak özellikleri olduğu gibi kendilerine has birçok farklılığı da üzerlerinde barındırmaktadır. Dünya’nın yedi harikasından biri olarak kabul edilen bu yapıların bir kısmı gökyüzündeki bazı yıldızlarla paralel olarak Dünya üzerine yerleştirildiği gibi inşası sırasında kullanılan her bir taşın ebadı aynı olup milimetrik sapma dahi göstermediği keşfedilmiştir. İnşaatında binlerce işçinin çalıştırıldığı düşünülen bu yapıların inşasının uzun yıllar sürdüğü düşünülmektedir.
İlk yapılan Piramit Zoser piramidi olup İmhotep tarafından Kral Zoser adına yapılmıştır. İçleri moloz ile dolu olan bu piramidin iç kısımlarındaki geniş duvarlarda ise ince süslemeler gözlenmektedir. Piramitler üzerinde yapılan incelemeler sonrasında matematiksel anlamda da pek çok ilginç olayın ve mühendislik harikası yapıların varlığı ortaya konulmuştur. Keops piramidinin taban çevresi ile yüksekliği arasındaki ilişki tam olarak pi sayısını vermektedir.
PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
Arkadaslar bir piramit 3.124 isci tarafindan 1 tonluk tuglalarla 9 ayda yapilmistir ve 2 veya3 yil sinra yikilmistir.Onun uzerine gizaya inanlarin bir cogu yeni bir piramit yapmistir ve o piramit hayla yikilmadi.
çok ilgi çekici bilim adamları saçma işleri bırakıp bu piramitlere yoğunlaşmalı iki yılda bir güneş düşüyor çok merak ediliyor..
abi çok ilgi çekici bunu yapanlar bir dahi olmalı bilim adamları angari işleri bırakıp bu piramitleri araştırmalı
Piramit: göğe yükselme göklere çıkmak için nesne anlamindadir. Piramidin tamamen mezar esas alınarak inşa edildiğini söyleyemeyiz. Sanat eserinde önemli kişileri firavunu kulanarak piramitler ortaya çıkmıştır . Bi nevi sanatı geliştirmektir asil amaç ..
doğru söylüyorsun
Bence şimdiki teknoleji bile eski mısır da yoktu akıl almaz bir deha var miş
mezar sadece bir başlık..piramitler ise,geleceğe ışık tutan bir bilimin varlığıdır..piramitleri sadece bir mezara bağlayamayız..hem mesala bu kraların mezarları yılda sadece 2 defa işık görüyor..doğduğu gün ve tahta çıktığı gün…peki bu nasıl bir sistem…alsana bilim için ilk adım…hem mesala bu piramitlr yapıldığı zaman fizik geometri cebir gibi dalar alt üst olmuş…yani piramitin her bir taşı her bir çakılı bilime ışık tutacak nitelikte…bir bilim adamının bir astronomi uzmanının bir fizikçinin bir kimyacının bir geomtricinin bir mimarın bir matematikçinin bir mühendisin vs tüm insanlığın üzerinde çalışacağı nitelikte bir esr….veselam veselam
neden pramit yapmışlar?sadece mezar mı yani?
çok güzel bir konu, çok ilginç.