Maya Takvimi, 12 Ağustos 3113 tarihinde yapılmış olan ve 21 Aralık 2012 tarihinde dünyanın sonunun geleceğini iddia eden bir takvimdir. 21 Aralık 2012 tarihinde İzmir’in Şirince ve Fransa’nın güneyindeki Bugarach köylerine herhangi bir şey olmayacağı düşünülmektedir 🙂
Peki gerçekten de kıyamet mi kopacak? Dünyanın sonu geldi mi? Kıyamet kopacaksa saat kaçta kopacak?

Sponsor Bağlantılar

Öncelikle belirtmemiz gerekirki kıyametin ne zaman kopacağını ve dünyanın sonunun ne zaman geleceğini Allah (cc)’tan başka hiçkimse bilemez.

Sabah Gazetesi’nin yapmış olduğu haberde kıyamet saatinin 13:11 olduğu belirtiliyor. Ancak konu sonuna da NASA ve Diyanet İşleri’nin bu tür haberlere inanmamaları gerektiği yönünde açıklama yaptıklarını da ekliyorlar.

21 Aralık 2012‘de hiçbir şey olmayacaktır. Dün sizin için ne ise, bugünde sizin için aynı. Söylentilerin bu kadar çok artması sonucunda NASA bile bir açıklama yapma gereği duydu ve 21 Aralık 2012’de dünyanın sonunun geleceğine dair söylentilerin asılsız olduğunu belirtti.

Ancak Maya Takvimi‘ne inanan insanların sayısı o kadar fazla ki İzmir’in Şirince köyü ve Fransa’da bulunan Bugarach köylerinde sanırım adım atacak yer kalmamıştır 🙂 Sadece bu komediyi izlemek için dahi İzmir’in Şirince köyünde olmayı isterdim. Ancak duyduğum kadarıyla sadece bir günlük konaklama ücretleri bin doları geçmiş durumda 🙂

Maya Takvimi‘yle ilgili söylentiler o kadar çok ki Google bile 21 Aralık 2012 tarihine özel olarak doodle yaptı.

Bütün bu olanlar aklıma tek bir şey getiriyor: “ÖNEMLİ OLAN NEYİN DOĞRU OLDUĞU DEĞİL, SİZİN NEYE İNANDIĞINIZ YA DA NEYE İNANMAK İSTEDİĞİNİZDİR.”