Genellikle Dracaena’larla karıştırılırlar. Ancak onlardan kökleri vasıtasıyla ayırt edilirler. Cordyline kökü yumru şeklinde ve yan kökleri beyazdır. Dracaeana’nın kökleri ise sarı renklidir. Çiçekleri önemli değildir.Daha çok yaprak güzelliği için yetiştirilir. C.terminalis sıcak ve nispi nemi yüksek yerleri sever. Özellikle kırmızı yapraklı olanı salonlarda çok tutulmaktadır. Aydınlık ancak direkt güneş ışığı almayan yerlerde iyi gelişirler. Yaz aylarında, bol sulanmalı ve yapraklarına su püskürtülmelidir. İlkbahardan sonbahara kadar verilen su azaltılmalıdır.
Saksı değiştirmesi 2-3 yılda bir yapılmalı ve saksı harcı olarak John-İnnes harcı kullanılmalıdır. Ayrıca 2 kısım torf, 1 kısım yaprak çürüntüsü, 1 kısım bahçe toprağı, 1 kısım kum karışımının üstüne 2.5 kg kompoze gübre ve 0.5 kg amonyum sülfat ilavesiyle hazırlanan harç da kullanılabilir.
Üretimi tohum ve çelikle yapılır. Tohumlar daha önce belirtilen harç içine ekilir ve 25-30°C’de muhafaza edilir. Çıkan fidecikler şaşırtıldıktan sonra 20-22°C’de tutulurlar ve 2 yılda normal boyda bitkiler elde edilir.
Çelikler, boy çeliği olarak 20 cm uzunluğunda köklendirilirler. Diğer bir üretim şekli ise kök rizomları ile yapılır. Saksı değiştirmesi esnasında kök rizomları keskin bir bıçakla alınır ve tek veya birkaçı bir arada olmak üzere saksılara dikilirler. Sürgünler biraz gelişince 10’luk ve daha sonra 12 veya 14’lük saksılara şaşırtılarak 1 yılda yetişkin bitkiler elde edilir.