Diş Beyazlatma güvenli midir yoksa dişlere zarar verir mi?
Yapılan araştırmalar ve mikroskopik çalışmalar sonucunda 10% beyazlatma solüsyonu kullanımında hiçbir zarar meydana gelmeyeceği ispatlanmıştır. Tüm araştırmalar 10% solüsyon ile yapılmıştır. Yapısal bir değişiklik ve kalıcı hasarlar meydana getirdiği gözlemlenen hiçbir araştırma bulunmamaktadır.Diş Beyazlatma artık kimyasal ağartma yoluyla yapılmamaktadır. Lazer ya da Ultra violet ışığı kullanılarak işlem aktive edilmektedir. Doğru yöntem ve profesyonel olarak uygulandığında kesinlikle diş ve çevre dokulara sakıncası yoktur.

Sponsor Bağlantılar

Dişlerimin maksimum beyazlaması ne kadar süre alacak?
Genellikle kliniğimizde 2-3 gün aralıklarla 45 dakika süren 3 seans uygulanmaktadır. İlk seans sonunda gözle görülür beyazlamayı hissedersiniz. Bazı hastalarımızda tek seans bile yeterli olurken bazı hastalarımızda ilave seanslar gerekmektedir. Antibiyotik kullanım sebebi ile oluşan dişlerdeki grileşmenin beyazlatılması biraz daha zordur ve sonuca ulaşmak için daha uzun bir süre gereklidir.

Diş Beyazlatması ne kadar süre etkisini korur?
Diş beyazlamanın süresi hastanın beslenme alışkanlıkları ve ağız bakımıyla orantılıdır.Eğer sigara ,şarap ve aşırı kahve tüketimi yok ise çok uzun seneler beyazlık korunur.Aksi durumda 2 senede bir tek seanslık takviyeler gerekebilir.

Diş Beyazlatma işlemi ile porselen kuronlarım da beyazlar mı?
Tüm diş beyazlatma maddeleri doğal diş yapısı üzerinde çalışırlar. Bu demek olur ki porselen kaplama kuron ve köprüler beyazlamazlar. Yeni beyazlamış dişinizin rengine uyması için ağzınızda bulunan eski protezlerin değişmesi gerekebilir.

Diş Beyazlatma sonrası kahveden ne kadar uzak kalmalıyım?
Diş beyazlatma işlemi süresince ve sonraki haftada kahve tüketiminizi aza indirmenizin faydası olacaktır.Her 6 ayda bir dişhekimi kontrolüne gitmeniz, gerek görülürse diş taşı temizliği yapılması dişhekimlerimiz tarafından önerilir.

Dişler herkeste aynı mı beyazlar?
Diş Beyazlatma işleminiz başlamadan önce diş hekmlerimiz size dişlerinizin alacağı beyazlığı diş renkleri üzerinde ya da bilgisayarda göstereceklerdir.Beyazlatma sonrası görüntü sizin hoşunuza giderse beyazlatma işlemine başlanır ve sonuç garantilidir.Diş Beyazlatma işlemine dişleriniz uygun değilse işlem başlamadan diş hekimlerimiz sizi uyaracaklardır.

Beyazlatma işlemi sırasında ağrı duyar mıyım?
İşlem sırasında ve işlemi takip eden 2 saaat içerisinde biraz hassasiyet olabilir. Bu gayet normal ve geçici bir durumdur. Hassasiyet 24 ila 48 saat devam edebilir. Diş hekiminiz diş hassasiyetinizi uygulayacağı fluorur ile azaltacaktır. Fluorur uygulaması sonrası da ve hassasiyetinizi giderecek diş macununu önerecektir.

Diş beyazlatma işleminden sonra nelere dikkat edeceğim?
İlk iki gün dişlerin minesinde beyazlatma işlemi devam ettiğinden renkli ve asitli içeceklerden (vişne suyu, kırmızı şarap, kahve gibi) uzak durun. Çok sıcak ya da soğuk içeceklerden de uzak durun. Ağız içi hijyenine önem verin.

Ofis Tipi Beyazlatma Sonrası Bilinmesi Gerekenler

  • Diş beyazlatma (Bleaching) sonrası genelde her hastada az ya da çok hassasiyet görülür (bazen hiç görülmeyebilir). Bu hassasiyetler geçicidir, 1-3 gün arasında kaybolurlar.
  • Yine ilk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır. Bleaching sonrasında her hastanın uyması gereken bir diyet listesi vardır. Her türlü renk verici yiyecek ya da içecek yasaktır. Özellikle ilk 3 gün çok hassastır, fakat idealinde 1 hafta-10 gün dikkat edilmelidir.
  • Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça,ıspanak gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini takiben 1 hafta süreyle kullanılmamalıdır
  • Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta ise içerisinde aşındırıcı bulunan diş macunları veya diş tozlarının kesinlikle kullanılmamasıdır. Aşındırıcılı ürünler belirli bir süre sonra hem renkleşmeye hem de hassasiyete sebep olurlar.
  • Günde en az 2 kere diş fırçalayan, 6 aylık düzenli kontrollerini yaptıran, sigara kullanmayan ve aşırı çay kahve tüketmeyen bir hastada yapılan bleaching in etkisi uzun süre korunur.
  • Belirli aralıklarla (2-3 sene de bir) home bleaching ile desteklenebilir. Bu kurallara uymayan hastalarda geri dönüş olabilir, geri dönüş sonucunda yeniden bleaching işlemi yapılabilir.